May 6, 2011

slamat tghr .......

mmm..sementara anak aku yang comel lote tu masih lagi lena dalam mimpi2-nya...buleh la den up-date kejap blog nih..huhuhu..semlm x dapat nk up-date..aku mc le...selsema lagik....

kali ni just nk tepek pic produk apa yang aku guna.. macam pic kat atas tu... ... dari kiri:-

Schwarzkopf Q10 Restore Time - shampoo
Schwarzkopf Q10 Restore Time - conditioner 
L'oreal Hydrafresh - toner
 Silkygirl Hydraclean - makeup remover
 Biovalley: Virgin Coconut Oil Milk Protein - conditioner
Dodo Palgantong - loose powder
L'oreal Hydrafresh Aqua Gel -  moisturizer
L'oreal Elseve - leave-n mask
Elianto - Sunscreen lip balm



Schwarzkopf Q10 Restore Time - shampoo
Schwarzkopf Q10 Restore Time - conditioner 
RM70.00 -offer buy 1 free 1 


cite lanjut pasal product ni aku dah bebel kat entry sebelum ni.. xyah la aku cite lagi kot..klu korang berminat nak baca..sila klik re: hair product
 L'oreal Hydrafresh - toner
RM??.?? lupa :p

mmm.. ni plak salah satu item dari L'oreal yang aku guna..sebelum2 ni aku pakai Bio essence nyer produk tapi sayang.. x sesuai ngan kulit aku..jadi aku pon bertukar la ke l'oreal pulak... stakat ni serasi ngan kulit aku yang jenis kombinasi nih.. sangat suka..dan toner ni aku guna skali ngan moisturizer.. keje dok bawah ekon ni kena la jaga skit.. dah la opis aku tu sejuk cam kt shopping complex.. sepanjang aku pakai 2 produk ni..aku sangat berpuas hati... .. aku beli kt watson jer....
 
Silkygirl Hydraclean - makeup remover
RM??.?? --lupa daaa
ini pulak makeup remover yang den guno... bagi aku...stakat nk tanggalkan makeup yang bese2 tu buleh la...untuk heavy makeup tu..rasa macam payah skit... ni untuk kulit aku la..orang lain aku tatau :p..  sebab masih ada 1/2 lagi..so aku pk baik habiskan dulu baru beli yg lain ... bak kata orang..x baik membazir... dengan penuh redha..aku guna je la....hukhukhuk.... (@_@)


  Biovalley: Virgin Coconut Oil Milk Protein - conditioner
RM13.90

seterusnya mari kita berkenalan pula dengan produk tempatan keluaran syarikat  Asli Kara SB.. produk ni dari ekstrak minyak kelapa dara @ Virgin Coconut Oil (VCO).. kisahnya begini.. kan seblum ni aku ada buat entry pasal rambut gugur ... antara maklumat2 yang aku dapat adalah berkaitan dengan produk ni .. memula tu aku memang plan nak beli biovalley nih..tapi punya la susah nak cari..jenuh dah aku g meredah kat tesco/guardian/carrefour/giant.. hampeh... xde... yang aku jumpa ni je la.. conditioner dia jer.. tapi aku beli gak la walopon shampoo nya tidak kutemui... :(

tu yang aku g beli syampu Schwarzkopf tuh... conditioner ni kadang2 je aku guna.. kadang tu aku guna perapi ni utk kuku jugak (petua ni aku baca kat majalah rapi)..

 Dodo Palgantong - loose powder
RM20.00

ok...yang seterusnya pulak adalah dodo palgantong.. tapi ni nama lama dia ..skang ni dikenali dengan nama 3W clinic.. bedak ni aku guna sebagai loose powder aku .. ni gara2 terpengarug ngan kawan aku la ni.. belek punya belek... skali jumpa  review sal bedak nih.. aku pon beli la satu.. kesannya x mengecewakan..  


L'oreal Hydrafresh Aqua Gel -  moisturizer 
RM2++.++


  kali ini  ialah.. moisturizer drpd L'oreal Hydrafresh Aqua Gel ..ni pon sama gak..beli kt watson S2... mmg best bila pakai pelembap nih.. sgt sesuai dgn kulit aku .. :)

 Elianto Sunscreen - lip balm
RM8.00 

.. produk dari Elianto.. lip balm ni dah pon aku tulis dalm entry yg sebelum ni.. buleh rujuk sini yer... :)

 L'oreal Elseve - leave-in mask
RM22.90

ok... yang terakhir utk entry kali ini ialah  dari l'oreal lagi.. kali ni aku beli hair mask pulak.. kadang2 ada masanya aku lupa nak pakai perapi.. jadi rambut aku secara otomatik akan menjadi sangat kering.. penyelesaiannya..aku guna ni ha.. x yah bilas... amik skit..sapu kat rambut.. biar je.. pastu rambut pon lembut...senang nak urus.. slalunya aku guna masa cuti  coz time ni la byk habiskan masa kat umah kan.. x pakai tudung.. guna ni je..senang..... (^_^)

haaa... ni je la yag dapat aku kongsi ngan korang sume... jenuh gak nak menaip..huhuhu...

oleh itu..tamat la sudah kisah aku dan produk yang tak seberapa ini.. maaf la yer.. x bape nak detail sgt.. .. ada komen?? jgn  segan2... :)

5 comments:

Mia said...

owh..kak..elseve to berkesan utk akak yer???sy gune yg shampoo type tu jugak..habis rambut gugur....waaaaa...jht punye elseve...tanak gune dah...baik stay dgn sunsilk je..tp akak ok lah sbb this berkesan dgn akak..huhu

kyo said...

x ngam ngan mia la tu... takat ni akak guna ok jer mia..sapu sikit2 je pon.. tapi syampu dia akak x guna la..hehe..guna hak ni jer..

LydSunshine said...

Mak aihhh... byknya produk kamu guna. Dah tu, berkesan ke tidak?

kyo said...

Lydsunshine:

stakat ni guna ok jer.hehe

Zyra_Miller said...

Nak tanya akak beli 3w clinic loose powder tuh dekat mana?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...