May 23, 2011

Dyna Calamine Lotion

Slamat petang semua. sementara ada masa ni nak update entry jap. ingat tak hari tu aku ada buat entry pasal ruam bayi? ala.. kisah si tepung ubi tu.. haa...kali ni aku nak cite psal lotion yang aku guna untuk rawat ruam my little iman..hehe lotion tu tak lain tak bukan adalah. Calamine Lotion. rupanya macam kat bawah ni. aku beli lotion ni kat kedai ubat cina. alhamdulillah.. mujarap .. ruam iman pon dah berkurangan. cuma kalau berpeluh, naik balik la ruam-ruam dia tu. tapi dengan adanya lotion ni, takde lah aku risau sangat. harga pon tak mahal sangat. cuma RM6.50 je. tapi lotion ni macam bedak sejuk tau. orang tua cam aku pon boleh pakai. kalau ada masalah jerawat/lecur boleh apply kat kulit.  baunya boleh diterima akal ...hehe.. bagi sesiapa yang anak-anak kecik yang ada prob sama macam iman, cubalah. mungkin berkesan ..



Dyna Calamine Lotion
RM6.50



2 comments:

Sachi Koo said...

SY ADE MCM NI..NMA SMA TP BOTOL LAIN..KLINIK BAGI..NK LETAK KAT MUKA BABY TP TAKUT BABY SAPU MUKA N THEN DIE TMAKAN BNDA NI...NURSE CKP XBLH LETAK KAT MUKA..

kyo said...

Sachi Koo: sy pun pernah dapat yg dr klinik.. penutupnya color merah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...