May 3, 2011

Masalah "K" berbau???

mmm... semlm macam biasa..balik keje kena baik bus...jauh betul perjalanan aku... PJ-Seremban.. macam nak balk kampung pulak..tapi nak buat camner..dh aku keje kat Pj..duk semban kan.. kena la ulang-alik hari2....penat ooooo....hehe..ok2,,,kali ni bukan nak bebel pasal naik bus atau balik kampung..tapi aku nk cite kejadian yang berlaku dalam bus...?? owhh??..kejadian?? dalam bus??  kenapa yer?? apa dah jadi?? ...


...haa..ni aku nak taip la nih... 
semlm pon macam hari2 bekerja yg lain... g puduraya..aku bejalan dengan lajunya menuju ke platform 3... naik bus SKS...jangan tanya aku apa nama penuh utk SKS nih..sebab aku sendri pon tatau..aku tau naik jer.. :p... ok..pastu aku pon duduk la...bayar tiket..x lama lepas tu bus pon jalan...sampai kt pasar seni dia benti amik penumpang lagi... aku ni xde la kisah sgt sape yg duduk seblah kan... nak dijadikan cerita...semlm yg dok seblah haku seorg pompuan yg blh tahan lawa...... tapiiiiii........ yg memeningkan kepala adalah..masalah "k" ..hohohoho...pening beb.... korang bayangkan aku kena atau dalam kata lainnya aku TERPAKSA... menarik nafas dengan disulami bau2 yg kurang wangi tuh...adoyaiiiiii....bepinau ko.*_*... sudahnya terpaksa la aku cari apa2 barang dlm beg aku yg ala2 poket doraemon tuh utk menutup deria bau aku nih....huhu...seb bek la ada shawl yg memang aku usung p blk koje...kalau tak....aku tatau apa jadi kt aku... ...mau pingsan kot..hahaha..

adehhh.... sayang la kan.. rupa cantik...gaya dh cun dah...tapi tu la... aku xtau le samada dia mmg x pasan pasal masalah bau-bauan tuh @ dia mmg sengaje biarkan masalah tu berlaku...macam mana la orang2 yang bekerja dengan dia yer?? xde ke kawan2 dia yg tegur pasal masalah dia tuh??? mmmm.......moral of the story...??? berilah perhatian pada "k" anda kerana masalah yang disebabkan oleh "k" tu boleh menyebabkan orang disekeliling anda berasa tak selesa... kat pasaran tuh belambak produk yang boleh mengurangkan bau-bauan ... dari yang jenis liquid ..stick sampai la spray... macam2 brand  ada.. pilih aje yg mana bekenan di hati..p bayo kt kaunter... blk umah pakai....haa...kan senang je ... settle masalah... 


aku sendiri pon sangat risau kalau2 badan berbau... bukan apa..takut orang2 kt sekeliling kita rasa tak selesa nak duk dekat... malu la..nak2 lagi kita ni pompuan kan...kena la jaga sikit bab2 nih.. lainlah kalau memang jenis keje yang mengeluarkan peluh macam keje kt pasar tani ke...buruh kaso ke..itu memang tak dapat nak elak  la kan.. jadi...jomlah kita sama2 menjaga kebersihan udara... jangan lakukan pencemaran yer....hehehe...




ni ada contoh deodoran yg ada kt pasaran....

5 comments:

Midorii said...

Hi Kyo, Masalah K berbau ni.. hahaha sy pernah berdepan dgn situasi ni. Which is melibatkan kawan sendiri pulak tu. Mula2 buat tatau je, padahal dlm hati. "makkk aihhh bau K ko ni mcm bau longkang seratus thn x service,tengik, pahitt sme ada.. hehehe." Ku pendam kan je perasaan nak sound tu. Sebab kawan punya pasal.

Tapi makn hari makin tak boleh tahan wooo... so kwn2 lain pon turut merasakan benda yg sama, n kitaorg berpakat nak menghadiahkan dia sebotol deodorant. kira ni cara halus paling selamat la nak bg dia sedar.

bila dah bagi, nan hadoo nye nak berbau harum.. mcm itu juga. bila dirisik2.. dia mmg x suka nak pakai menatang tu , geli katanya. tapi org lain terpaksa jadi mangsa bau K dia tu x geli ker?..muka ada, blh thn cun, tapi bab tu hampeh. sampai skang masih lg begitu n still single. hehehe.. alamak sory komen ku dah terpanjang mcm entry pulak.. ampunnnn !!!!.

kyo said...

midori:

..klu kawan sendri mmg susah skit nk tegur..klu tegur kang kecik ati plak...x tegur kang jadi satu penderitaan kt diri plak..hehe.. sudahnya...redha dalam keterpaksaan je laaaaaa... haha

Mia said...

kak..huhu..Mia pun penah ade mslh same..kwn jugak...tp mase skola menengah lagik...die ni boleh thn bijaksan la jugak..kwn..nak tegur x smp ati..pastu tulis surat kat die(tah pape tah) lps tu..gaduh habis...ler...die kate x yah la tulis surat..ckp je la dpn2..adeih..nak ckp dpn2 tu yg x sanggup tu..haha..tp dah ok dah...die pun sejak tu rajin meggunakan dedorant.mia pun skang ni tidak boleh idup tnp dedoran..mia plg suke Garnier light tu,..syedap bau die..haha..even org sekeliling pun boleh bau...hahahahhaha

kyo said...

mia:

klu bau wangi xpe mia.. hihi

Mia said...

haha...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...