Apr 18, 2011

skin 79.. missha


 pic dr google 

ok...hari ni aku nk bercerita pasal bb cream..mcm pic kt atas tu ..itulah salah satu bb cream yg aku beli..nk tau detail psl bb cream ni buleh klik sini  





botol dia kiut bangat... kt atas tu ada mcm cream pink aku tatau apa nama dia blh dijadikan lipstik dn buleh gak dijadikan blusher .. warnanya agak light .. klu ikut detail..sesuai utk semua kulit... aku pon beli la... tp mgkin sbb aku dh terbiasa guna bb cream dr Dr. Jard ngan Missha ...jadi rasa mcm x sesuai je nk guna skin 79 ni...  nk buang syg...rasa mcm nk jual je..tp ada ke yg nk beli?? seyes beb!!! klu ada yg nk beli..aku mmg nk jual je...masa aku beli..harga dia RM69.00..so aku ingt nk let go je...sbb baru pakai 3 kali je...aku plan nk jual RM55.00 plus postage...haaa..... nk beli tak????? 

klu nk bg tau aku...hehe... syg wooo klu buang...nk kasi adik aku pon dia bkn nk pakai benda2 cenggini...huhu...

stakat ni aku suka ngan bb cream Missha #23.... sgt cecuai ngan kulit aku yg x bape nk cerah nih... pack dia mcm di bawah ini


 pic dr google

 cumel kan?? mcm saya jugak...hahaha pasan sungguh mama iman nih... hehe..ok la...nnt bila ada sumber baru,..aku celoteh lagik...


adios  


5 comments:

Midorii said...

Hi Kyo : Berapa RM BB Missha ni? N beli kat mana? Nak try la..

Mia said...

hai..baru singgah blog ni hari ni sbb nampak kak midori letak kat blog dier..hehe..wahhh..peminat kosmetic korea jugak ke??hehe..bestnyer..skin79 tu nape x sesuai??

for missha tu..kte ade beli jugak tp versi baru dier..tp x sesuai la missha ni utk sy..huhu..tp yg bestnye,BB cream ni ringan bile sapu cume die x cukup coverage utk skin sy..

kyo said...

midori: missha tu saya beli kt blog ni

http://fzatulbeauty.blogspot.com/p/bb-cream-skin79-dr-jart-silver-missha.html

sebb da salah beli skin79..jd yg missha ni beli yg saiz jar je...takut x sesuai gak...seb baik ok..hehe


mia: aah...budak opiz la sibok cite psl bb cream..dan akshirnya terjebak sudahhh...hehe...blog org mls nk up-date...

skin79 tu kaler dia light sikit...kulit den ni x berapa nk putih gitu..tu yg rasa mcm x bape nk suka sgt..huhuhu

thanks ye midori n mia..sudi baca blog saya yg ntah hape2 nih..baru nk blaja berblog la katakan :p

Syaz Sya said...

Kat mana nak beli misha bb cream ni,saya tinggal di pulau pinang.....sila Feb syaz_zainul@yahoo.com

kyo said...

Syaz: dh email...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...